Aplikacije

 

LifeStraw® 

LifeStraw® je nagrajena in preprosta tehnologija za filtracijo vode, ki omogoča varno pitje vode iz onesnaženih vodnih virov. Tehnologijo je izumilo podjetje Vestergaard iz Švice, prvotno pa je bila razvita za humanitarne namene in naravne katastrofe. Uporabljena je bila že v več kot 70 državah ter med večjimi naravnimi katastrofami, npr. na Haitiju, Tajskem in v Indoneziji, pred kratkim pa tudi na Filipinih, kjer je rešila mnogo življenj.

 

LifeStraw® so eni izmed najbolj naprednih in trpežnih vodnih filtrov na trgu, odlikujeta pa jih dokazana in uporabna vrednost, zaradi česar so idealni za pustolovce, popotnike ter tudi v nujnih primerih.

 

Izdelki LifeStraw® so bili prav tako predstavljeni v Muzeju sodobne umetnosti v New Yorku ter v muzeju Tate Modern v Londonu, in to zaradi edinstvenega dizajna, ki je prejel več nagrad in odličij ter požel izjemno medijsko pozornost po vsem svetu.  


Tehnologija   

Tehnologija LifeStraw® vsebuje posebej zasnovano ultrafiltracijo s pomočjo votlih vlaken, ki je običajna v industrijskih čistilnih napravah, ki čistijo urbane vodovode. Notranjost filtrov LifeStraw® vsebuje veliko število votlih vlaken, ki so podobna tankim špagetom, a so še tanjša. Vsako vlakno ima v svojih stenah pore s premerom 0,2 mikrona, ki je petstokrat manjši od premera človeškega lasu. Pri prodiranju skozi votla vlakna lahko le čista voda preide skozi te pore, ki blokirajo bakterije, parazite in nečistoče, da te ne pridejo do uporabnika. Ta fizikalna metoda filtracije ne vsebuje kemikalij.

 

Tehnologija LifeStraw® je bila neodvisno testirana, obenem pa je bilo potrjeno, da ustreza zahtevam direktiv EU 10/2011 in EU 1935/2004 ter ameriškega protokola za mikrobiološko čiščenje vode EPA 1987.


Kaj dejansko filtrira oz. odstrani filter LifeStraw® ?

 Salmonela

 Kampilobakter

 Escherichia coli

 Vibrio cholerae

 Pseudomonas aeruginosa

 Shigella (šigela)

 Giardia lamblia (giardiaza)

 Cryptosporidium parvum (kriptosporidioza)

 Entamoeba histolytica (amebna griža)
      

LifeStraw® Personal